chara

Vol 1, nr. 2 (2010)
Kunst for børn

Sille Grønberg

Manchet

Ligesom ethvert levende væsen har brug for at ”røre sig” og ”bevæge sig” rent fysisk, tror jeg at ethvert menneske har brug for at ”blive rørt” og ”blive bevæget”. Vi har brug for næring så vi kan vokse – ikke bare rent fysisk, men også mentalt og åndeligt. Hvis vi ikke får næring visner vi, bliver uinspirerede og mister vores livskraft og energi. Og igen er jeg helt sikker på, at det gælder, uanset om vi er helt nye, eller velbefarne i denne verden. Jeg kan simpelthen ikke se, at det skulle forholde sig anderledes, blot fordi vi har færre år på bagen og den er behæftet med en ble. Verden er dejlig mangfoldig og det skal den blive ved med at være. Lad os ikke snyde børnene for de gode møder i kunsten, bare fordi vi ikke tror at de har brug for det eller kan forstå det. Lad dem endelig ”gå fra forstanden”. Det er jo det hele kunstbegrebet handler om og netop det, som er børnenes store styrke.

Download PDF

Klik på dette link for at downloade artiklen: PDF ARTIKEL.Rettighederne til denne artikel tilhører forfatteren. Mangfoldiggørelse og videredistribution må kun ske med forfatterens skriftlige tilladelse. Ved at downloade denne artikel bekræfter du, at du har læst og accepterer at efterleve de regler for videregivelse og mangfoldiggørelse, som de er beskrevet i kolofonen.

jens-skou

Sille Grønberg
Sanger, guitarist og komponist

Født `73. Medstifter og musiker/sangerinde i bandet "Djanzz" der har udgivet 4 CD´er - heraf bl.a. "JungleJazz for børn". Spiller desuden i "Lydland" og udgav i 2009 sin første CD i eget navn. Pressen skriver: "Hun synger så vidunderligt at et hvilket som helst mandfolk der både besidder følelser nord og syd for bæltestedet ville fri til hende med det samme, ubeset. Hun er prægtig." Har desuden virket som komponist og dirigent i større sammenhænge og afholder jævnligt kurser i sang, rytmetræning og kor. Du kan se mere til Sille på hendes egen hjemmeside www.sillegronberg.dk Du kan skrive til Sille her: sille@djanzz.dk

2011

Vol 2, nr. 1 (2011)
Kreativitet og køn - Creativity and Gender
Deadline: March 7., 2011
Release: March 25., 2011

2010

Vol 1, nr. 4 (2010)
Kreativitet og ledelse - Creativity and Leadership
Deadline: December 1., 2010
Release: December 20., 2010

Vol 1, nr. 3 (2010)
Specialudgave: Kreativitet og læring - Special Issue: Creativity and Learning
Deadline: August 23., 2010
Release: October 1., 2010

Vol 1, nr. 2 (2010)
Kreativitetens praksis - The Practice of Creativity
Deadline: Maj 3., 2010
Release: Maj 31., 2010

Vol 1, nr. 1 (2010)
Kreativitetens værensformer - Creativity and Modes of Being
Deadline: January 25., 2010
Release: February 15., 2010